21. januar 2023

Dato

21. januar 2023

Tid

17:51

Sted

Øyongen, Hessdalen

Observert av

Mathias Tømmervold

Beskrivelse

Mathias forteller: “Jeg har ligget 2 netter på Øyungen og isfisket. Sørenden på Øyungen. Der scooter sporet starter fra sør-nord. Rundt klokken 17.51 var jeg på isen og så et oransje lys mot Skarvan. Jeg tittet en stund på det og ser at det stiger. Og det stopper i blant. Og så stiger det mer før det blir svakere lys. Det ser litt ut som den kulen blir mindre og så forsvinner den helt.

Klokken 18.04 kommer det igjen og det ser ut som det stiger fra samme plass. Det er lavt først ettersom det er under omrisset av fjellet. Deretter stiger det og stopper igjen. Litt sÃ¥nn i rykk og napp. Denne gangen ser det også ut som det beveger seg litt i min retning. Men det er ikke lett å se. Det stiger mer og blir svakere/mindre og forsvinner helt. Det oppførste seg lignende den første.

Etter dette kommer det ikke tilbake. Jeg sto der på isen og tittet i 2 timer til, etter jeg så det sist. Jeg tok ikke bilde/film av det ettersom at dette var et lite stykke unna og det hadde ikke blitt noe bra på film. Jeg konsentrerte meg heller om å følge nøye med på det. Jeg ringte venner i ekstase og fortalte hva jeg så mens det skjedde. Neste gang tar jeg med meg et godt kamera.

Referanse

Mathias Tømmervold

Er du en observatør?

Har du sett noe på himmelen over Hessdalen? Send din observasjon til Erling P. Strand!

Erling P. Strand