24. oktober 2022

Dato

24. oktober 2022

Tid

01:45

Sted

UFO-campen på Vårhus, Hessdalen

Observert av

Jannicke Roe

Beskrivelse

Jannicke skriver: ” Vi satt i ufo campen og så utover dalen mot vest. Vi fulgte med på fjelltoppen ( med mye mose) til høyre for oss, mot nord. Her så jeg i 19 tiden et lys som gikk ovenfra og ned til venstre. Det dukket plutselig opp og forsvant før det gikk bak fjelltoppen. Lignet ikke på stjerneskudd, selv om det var mange av dem også denne natten. Hadde ingen hale og gikk rett ned og ikke i bue. Venninnen min Line hadde sett et lysglimt der litt før, men uten å si noe til meg da. Etterhvert begynte nordlyset og synes godt over den samme fjelltoppen slik at vi satt mye vendt denne retningen.

I 23 tiden begynte det å danne seg en svart strek over fjelltoppen, som varte i ca 15-20 min, som du ser på bildene. Streken var på samme sted som vi så det første lysblinket og deretter lysstreken. Så, kl 01.42 bemerket Line et lys som kom over fjelltoppen samme sted. Den gikk rett opp for deretter å gå rett til høyre (østover). Vi fulgte den med blikket mens den gikk over horisonten østover. Vi prøvde å se om det var et fly, men syntes bevegelsene var for rare til det. Det hadde gått mange fly tidligere på kvelden som var lett og se var fly. Jeg begynte å filme, men dessverre fikk jeg ikke med noe fra bakgrunnen som kan bevise at jeg ikke bare virret med kameraet. Jeg mener selv jeg sto ganske stille og hvis man ser på videoen i mørket med full lysstyrke og zoom kan man se den samme stjernen som kommer frem innimellom og som står ganske stille.

Vi syntes det var bemerkelsesverdig og tror ikke det kan ha vært et vanlig fly. Vi opplevde det litt forskjellig. Jeg syntes det var mer rødt enn Line, og i begynnelsen så jeg det bare som blink mens Line så det mer sammenhengende. Line opplevde ikke at det virret like mye som jeg gjorde. Hun syntes lyset var rundt med en liten lysklump fast på venstre siden. Det beveget seg ikke så fort, men det varte kanskje 2 minutter, og vi flyttet oss ca 90 grader rundt for å følge det. Det blåste fra andre kanten, altså fra sørøst. Noen få minusgrader kanskje. Jeg hørte lyden av et fly mens vi kikket på det. Sønnen min har en app og sjekket at det ikke gikk noe fly i området på dette tidspunkt. “

Referanse

Jannicke Roe

Bilder av fenomenet

Er du en observatør?

Har du sett noe på himmelen over Hessdalen? Send din observasjon til Erling P. Strand!

Erling P. Strand