6. april 2011

Dato

06. april 2011

Tid

18:15

Sted

Ved industrilokalene til Protex i Ålen

Observert av

Bjørn Lillevold og hans to sønner

Observasjonstid

Bjarne og Bjørn Lillevold

Beskrivelse

Bjørn Lillevold var ute og syklet sammen med sine to sønner, onsdag 6.april. Da de var ved industrilokalene til Protex, som ligger ved veien fra Ålen sentrum og opp mot skisenteret, så de et avlangt lys, i retning mot Rognefjell. Klokken var rundt 18:15 (+-5min). Lyset beveget seg sakte fra Rognefjell mot området Storsvenuken og Rensjøen, nordøst for Ålen.

Lysfenomenet var meget avlangt og det beveget seg sakte. Tiden fra da de så det ved Rognefjell og til det forsvant plutselig, ved Storsvenuken, var ca. 30 til 40 sekunder. De så det hele tiden, helt til det plutselig var borte.

Ca. 10 minutter senere kom det et fly fra nordøst, som de så da det var i retning Rognefjell, samme sted de så fenomenet første gang. Dette flyet gikk i en annen retning enn fenomenet. Det gikk mot syd, syd-øst, mot Graftås, eller Killingdal. Det flyet kunne de høre, og det ble en kondensstripe etter det. Fenomenet de hadde sett var lydløst og det var ingen kondensstripe.

Ca. 3 til 5 minutter etter at flyet var borte, kom et nytt fenomen. Det beveget seg på samme måte som det første. Denne gangen så det ut som det hadde et bånd av mer rødt lys på den ene enden. Nå fikk Bjørn tatt et bilde av fenomenet, med mobilen. Se under. Bildet ble tatt klokken 18:28.

Referanse

Bjarne og Bjørn Lillevold

Bilder av fenomenet

Er du en observatør?

Har du sett noe på himmelen over Hessdalen? Send din observasjon til Erling P. Strand!

Erling P. Strand